food фотографія стала частиною нашого повсякденного життя. Ми знімаємо нашими мобільними все, що потрапляє під руку, а коли під руку потрапляють гарні страви від шеф-кухарів ресторанів, то сам Бог велів нам їх зняти на смартфон та розмістити в Інста чи Фейсбуку перед вживанням. Але для того, щоб фото було смачним, є кілька технічних правил, яких необхідно дотримуватися. Світло. Це основний інгредієнт успішного фото. Те, як він падає, як розсіюється і відбивається. Світло допоможе нам виділити головні деталі страви, зробити її барвистим та соковитим. Основна мета світла та відбивачів, прибрати зайві тіні, виділити потрібні зони фотографії, підкреслити контури. Оптика. Тут усе зрозуміло. Я особисто використовую Canon 100 мм. 2.8 L просто тому, що краще немає об'єктиву для даної зйомки. Штатив. Важлива складова успіху. Він допомагає у кількох напрямках. Стабілізує камеру під час макрозйомки, зберігає один кут зйомки, допомагає використовувати екран при фокусуванні на пріоритетних інгредієнтах страви. Самі налаштування камери. Важливо: формат знімка raw + jpeg, витримка 1/200 секунди, діафрагма 7-9, iso 100. Якщо є світло, денне або студійне, то знімати можна і простим смартфоном. Фотографії будуть плоскими, але барвистими та цілком підійдуть для аматорського альбому. Тільки професійна оптика дозволить зробити фото по-справжньому барвистим та об'ємним. При цьому не важлива сама камера, вона може бути і аматорською. За якість знімка завжди відповідає лише оптика. Повнокадровий фотоапарат дозволяє розсіювати світло, додаючи у кольори більше півтонів. Фотоапарат з кроп матрицею робить колір і світло більш насиченим. Але при постобробці знімка все вирішує корекція кольору, тому різниці між полнокадровой і кроп камерою практично не існує якщо ви знімаєте raw.